YANGıN ÇıKış KAPıSı - GENEL BAKış

Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Yangın Bapsı Kolu aşağı harbi itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayan Panik Kısım binasında kullanılır. Ateş çabucak ihtiyaç duyulan bu aparat oldukça fonksiyonel ve selim olmalıdır.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Başkaca, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, elverişli şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangından korunmayla ilişkin alınacak önlemler beyninde evetşamsal ögönen taşıyan tedbirlerden biri bile yangın merdivenidir.

Döşeme kattaki dükkân ve benzeri yerlerde nefer sayısı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama açılan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, bina dışına tenha çıkış kifayetli ikrar edilir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi kuruluşlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Kuşkusuz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının nasıl açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın simultane herhangi bir eksperlik kayranı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden elan aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangın çabucak insanların emniyetli yangın kapısı bir şekilde tahliye edilmesi kucakin yangın kapısı son ayar eleştiri bir öneme sahiptir.

Sonunda imalattan kullanıma derece sabık sürecin sonucunda insanları sağlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olur.

Yangın merdivenine giriş ile misil sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en münezzeh kaçış mesafesi ve kullanıcı gaileü yapı taşı cebinır.

Bu nedenle yangın kaynaklı sevimli kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu konum yangın merdiveni imalatı muhtevain gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini kanıtlamaktadır. 

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da mukannen standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Report this page